Hulp & inspiratie

Tuincoaches gezocht

In het voorjaar van 2024 biedt Groen Leusden gratis maatwerk-tuinadviezen aan voor bewoners van de gemeente Leusden.

Voor het opstellen van deze maatwerkadviezen zijn we op zoek naar lokale groenprofessionals die als tuincoach aan de slag willen gaan. 

 

voortuin Achterveld

Op deze pagina lees je meer over wat de rol van tuincoach precies inhoudt, hoe je je aan kunt melden en hoe het traject verder verloopt. 

Maatwerk-tuinadvies

Een tuincoach komt bij bewoners thuis en geeft advies over het klimaat- en natuurvriendelijk inrichten van de tuin. Onderwerpen die hierin aan bod komen zijn: regenwateropvang, verharding, beplanting, bodem en biodiversiteit.
Met een dergelijk advies in de hand kunnen bewoners zelf aan de slag met het klimaat- en natuurvriendelijk inrichten van hun tuin. De tuincoach krijgt voor het advies betaald. Er is plek voor 50 maatwerk-tuinadviezen in 2024.

Tuincoach worden?

Voor het opstellen van de maatwerkadviezen in het voorjaar van 2024 zijn wij op zoek naar lokale hoveniers/professionals in en om Leusden. Heb je meerdere jaren ervaring in het groen en heb je basiskennis van ecologie, bodem, water en beplanting? Ben je enthousiast om je kennis over te brengen aan anderen en lijkt het je wat om als tuincoach aan de slag te gaan?

Meld je dan aan voor de kennismakingsbijeenkomst op donderdag 18 januari van 16:00 tot 17:00 uur in het Huis van Leusden.

Maatwerk-tuinadvies Groen Leusden

Kennismakingsbijeenkomst en training

Tijdens de kennismakingsbijeenkomst op 18 januari vertellen we je meer over de invulling van het adviestraject en gaan we in op vragen/opmerkingen. Zo kun je bepalen of het wat voor je is.
Als je hierna als tuincoach aan de slag wilt, zijn er twee trainingsmiddagen:

Donderdag 1 februari 13:00 – 15:30 uur

Donderdag 15 februari 13:00 – 16:30 uur

Programma training

De trainingsmiddagen worden verzorgd door tuin- en landschapsontwerper Hélène Oudshoorn, zelf al enkele jaren actief als regenwatercoach voor Amersfoort Rainproof.
Tijdens de eerste trainingsmiddag gaan we in op de inhoudelijke aspecten van een klimaat- en natuurvriendelijke tuin. Tijdens de tweede middag staat het maatwerkadvies centraal en zullen we ook enkele tuinen in de praktijk bekijken. In de training is er ook ruimte voor inbreng en uitwisseling van eigen kennis en ervaringen. Aanmelden kan via het formulier hieronder.

 

Aanmelden kennismaking 18 januari

Meld je voor 1 januari aan voor de korte kennismaking op 18 januari via het formulier hieronder.
Heb je nog inhoudelijke vragen? Stel ze via het contactformulier.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.