Hulp & inspiratie

Kenniscafés

In 2024 en 2025 organiseert Groen Leusden twee kenniscafés. Het programma wordt vormgegeven in samenwerking met De Groene Belevenis, Bibliotheek Leusden, gemeente Leusden en andere organisaties.

bijeenkomst bibliotheek Leusden

Tijdens de kenniscafés van Groen Leusden gaan deskundigen dieper in op een specifiek groen onderwerp.  Inwoners van Leusden en ook groenprofessionals zijn welkom.

Kenniscafé 2024: ‘Groene daken en tuinen’

 

Op woensdag 6 maart gaat het over de voordelen van groen om en op je huis, tijdens het Groen Leusden-kenniscafé. De avond wordt georganiseerd door De Groene Belevenis, de bibliotheek en de gemeente Leusden.

Het kenniscafé vindt plaats in de bibliotheek. Inloop vanaf 19:00 uur, start programma om 19:30 uur.

Ieke Benschop van Natuur en Milieufederatie Utrecht vertelt over de voordelen van een groen dak en geeft praktische tips. Er wordt ook ingegaan op subsidiemogelijkheden en de combinatie van een groendak met zonnepanelen.
Judith Algra van IVN deelt tips en inspiratie voor een écht groene tuin in het Heuvelruggebied.

Tijdens de inloop, pauze en na afloop is er een mini-informatiemarkt, waar enkele groendak-specialisten zich presenteren. Er is informatie over het initiatief Groen Leusden en De Vlinder- en Bijentuin is aanwezig met plantjes en informatie over insectenvriendelijk tuinieren.

groen dak

Kenniscafé 2025

Het kenniscafé 2025 zal naar verwachting in het voorjaar van 2025 plaatsvinden. Het onderwerp is nog niet bekend.