Hulp & inspiratie

Maatwerk Tuinadvies

Bestaat je tuin vooral uit tegels en wil je meer groen toevoegen? Of heb je al een groene tuin, maar wil je die nog groener en diervriendelijker maken?

Wil je al een tijdje aan de slag, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is een gratis tuinadvies van de tuincoaches van Groen Leusden beslist wat voor jou!

natuurlijke tuin_ foto Stichting Steenbreek
Op deze pagina lees je meer over wanneer het maatwerk advies beschikbaar is, wat voor advies je krijgt en hoe de inschrijving in zijn werk gaat.

Wanneer?

Via het formulier onderaan deze pagina kun je je inschrijven voor een gratis tuinadvies voor je tuin. Er zijn in totaal 50 maatwerkadviezen te vergeven. Er geldt: vol = vol.
In april neemt een tuincoach contact met je op en komt op afspraak bij je langs. Hij of zij bekijkt samen met jou jouw wensen en de mogelijkheden.

 

Wat houdt het tuinadvies in?

De tuincoaches van Groen Leusden zijn professionals met veel ervaring in het groen. Voor het gratis tuinadvies komt een tuincoach bij je langs en bekijkt samen met jou de mogelijkheden in jouw tuin.

Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een regenton en welk type planten in je tuin passen. Of hoe hoe je meer vogels, insecten en andere nuttige dieren kunt aantrekken. De tuincoach laat je zien hoe je een groenere tuin kunt realiseren, die ook mooi, opgeruimd en gezellig is. 

Na het gesprek ontvang je een adviesverslag met praktische adviezen. Hiermee kun je vervolgens zelf aan de slag.

NB: Het tuinadvies is geen gedetailleerd tuinontwerp of beplantingsplan. De tuincoach helpt ook niet met de uitvoering. Maar met het tuinadvies maak jij jouw tuin zelf heel makkelijk een stuk mooier en groener!

De gratis tuinadviezen worden betaald door de gemeente Leusden, waterschap Vallei en Veluwe en de provincie Gelderland. Zij vinden het belangrijk dat Leusden groener wordt. Met meer groen in jouw voor- en achtertuin kun jij daaraan bijdragen!

Alle stappen op een rij

De inschrijving en het advies bestaan uit de volgende stappen:

  1. Meld je aan via het formulier onderaan de pagina. Bij voorkeur samen met je buren. (Hoe meer mensen we met het advies kunnen bereiken, hoe beter). 
    Bij grote belangstelling geven we de voorkeur aan aanmeldingen van tuinen in buurten met veel steen. 
  2. Na 1 april neemt een tuincoach contact met je op en plant samen met jou een bezoek in, op een moment dat een bezoek jou (en je buren) het beste uitkomt.
  3. De tuincoach komt bij je langs en kijkt samen met jou naar je wensen en de mogelijkheden in jouw tuin.
  4. Na afloop ontvang je een digitaal adviesverslag van het gesprek, waarmee je zelf aan de slag kunt
  5. Ga aan de slag om je tuin te vergroenen. Begin klein en kijk wat mogelijk is, je hoeft niet alles tegelijk te doen.
  6. Geniet in een vernieuwde groene en klimaatvriendelijke tuin!

Inschrijven

Helaas, het maximum aantal inschrijvingen voor deze actie is bereikt. Je kunt je inschrijven op de reservelijst. Als er een plekje vrijkomt, dan laten we dat aan je weten.

Aanmelden reservelijst gratis maatwerk tuinadvies

Adres(Vereist)
Ik wil een advies voor mijn(Vereist)
Mijn buren willen ook graag bij het gesprek zijn.(Vereist)

Ik woon in de wijk(Vereist)

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.