Hulp & inspiratie

Maatwerk tuinadvies (inactief)

Bestaat je tuin vooral uit tegels en wil je meer groen toevoegen? Of heb je al een groene tuin, maar wil je die nog groener en diervriendelijker maken? Wil je al een tijdje aan de slag, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is een gratis maatwerkadvies van de tuincoaches van Groen Leusden misschien wel wat voor jou!

natuurlijke tuin_ foto Stichting Steenbreek

Op deze pagina lees je meer over wanneer het maatwerk advies beschikbaar is, wat voor advies je krijgt en hoe de inschrijving in zijn werk gaat.

Wanneer?

Tijdens de campagneperiode kun je je inschrijven voor een gratis tuinadvies voor je tuin, bij voorkeur samen met je buren. De campagne start op 20 maart 2024. Deze loopt totdat de inschrijvingen vol zijn. Er zijn in totaal 50 maatwerkadviezen te vergeven. 

Advies

De tuincoaches van Groen Leusden zijn professionals met veel ervaring in het groen. Op afspraak komt een tuincoach bij je langs en bekijkt samen met jou hoe jij jouw tuin groener, klimaatbestendiger en diervriendelijker kunt maken. 

Bijvoorbeeld door een regenton te plaatsen, welke planten in je tuin passen en hoe je meer vogels, insecten en andere nuttige dieren kunt aantrekken. Na afloop ontvang je een adviesverslag met praktische handvatten. Hiermee kun je vervolgens zelf aan de slag

Stappen

Het adviestraject bestaat uit de volgende stappen:

  1. Geef je belangstelling alvast aan in het formulier onderaan de pagina
  2. Zodra de planning van de campagne bekend is (naar verwachting in maart 2024), mailen we je een link. Via deze link kun je je inschrijven voor het tuinadvies. Schrijf je bij voorkeur in samen met je buren. 
  3. De tuincoach benadert je voor een afspraak en komt bij je langs op een moment dat het jou (en je buren) goed uitkomt.
  4. Tijdens het tuinbezoek kijkt de tuincoach samen met jou naar je wensen en de mogelijkheden in jouw tuin (en evt. die van de buren).
  5. Na afloop ontvang je een adviesverslag van het gesprek. Hiermee kun je zelf aan de slag. Tip: begin klein en kijk wat mogelijk is, je hoeft niet alles tegelijk te doen.
  6. Geniet in een vernieuwde groene en klimaatvriendelijke tuin!

Inschrijven

De inschrijving voor het maatwerk tuinadvies opent op 20 maart 2024. 
Bij grote belangstelling geven we de voorkeur aan aanmeldingen van tuinen in buurten met veel steen. Ook aanmeldingen die samen met de buren worden gedaan krijgen voorrang, omdat we zo meer huishoudens kunnen bereiken.