Vleermuis buurtsafari

Veel huiseigenaren in Leusden zijn bezig hun huis te isoleren. Dat heeft veel voordelen: minder kou en tocht, lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot. Maar er is ook een nadeel. vleermuizen die in de spouw wonen verliezen hun woonplek door isolatie.

Vleermuizen zijn nachtdieren en ze zijn niet altijd makkelijk zichtbaar.  Maar ze zijn er wel!  Ze leven het liefst in buurten met veel groen, water en een donkere nacht. Hun aanwezigheid is dus een goede graadmeter voor hoe natuurrijk een buurt is.

Safari
Tijdens de vleermuis buurtsafari ga je samen met vleermuisdeskundige Willem Berger uit Leusden op zoek naar deze fascinerende beesten bij jou in de buurt. Met een detector is het mogelijk het ultrasone geluid van de vleermuis te horen. Ook vertellen we tijdens de safari wat je kunt doen om tóch te isoleren én te voorkomen dat we de vleermuizen kwijtraken.

Data en aanmelden
De gratis safari wandeltochten worden georganiseerd op donderdag 16 mei en op donderdag 6 juni, door de gemeente Leusden i.s.m. de Groene Belevenis. De safari duurt ongeveer twee uur en start rond zonsondergang.

Meld je aan via degroenebelevenis.nl/groene-agenda. Enkele dagen voor de safari ontvang je bericht over de exacte vertrektijd en locatie ergens in Leusden.

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

jun 06 2024

Tijd

21:00 - 22:00

Meer Info

Aanmelden

Locatie

Leusden

Organisator

Gemeente Leusden
Website
https://www.leusden.nl/

Andere Organisatoren

De Groene Belevenis
Website
https://www.degroenebelevenis.nl
Vleermuis Werkgroep Leusden
Website
https://www.ivn.nl/afdeling/amersfoort/vleermuizen/
Aanmelden
QR code

Reactie verzenden