Opening Vlinder- en Bijentuin en Voedselbos Leusden

Op zaterdag 11 mei 2024 van 13.00 tot 16.00 uur gaan de Vlinder- en Bijentuin en Voedselbos Leusden weer open voor bezoekers. Dat wordt gevierd met een feestelijke middag vol activiteiten.  

Imkers vertellen graag over het nut van bijen voor het in stand houden van de natuur. Hoe belangrijk de grote verscheidenheid is van bloeiende bomen, struiken en bloemen. Mooi om te zien hoe het Voedselbos zich gestaag ontwikkelt: de eerste bescheiden oogsten zijn geweest. Hopelijk is er dit seizoen weer veel te proeven. Deze middag te starten met brandnetelsoep. Of deelnemen aan een rondleiding waarbij de werking van een voedselbos wordt uitgelegd.

Gratis beplantingsadvies
Op zaterdag 11 én op zaterdag 25 mei is Eveline Beukema van Buitenkans Tuinen aanwezig voor gratis beplantingsadvies. Over biodiversiteit en beplanting in de eigen tuin. Tip voor wie advies wil: neem een plattegrond of foto van de tuin mee. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Groen Leusden.

Plantjesverkoop
In de vlindertuin is er verder volop inspiratie op te doen om de eigen tuin en balkon ook vlinder- en bij-vriendelijk te maken. Zo zijn er gifvrije, vlinderlokkende plantjes, eenjarige en vaste planten te koop. Voor degenen die graag zelf plukken: plukbonnen voor de bloemenakker zijn te koop bij Leusden Natuurlijk en de Vlindertuin.

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen op 11 mei hun hart ophalen met diverse (creatieve) activiteiten. Vlinders maken; de ontwikkeling van ei tot vlinder bekijken of het bekijken van de observatiekast met de bijenkoningin; schilderen; tekenen; knutselen; puzzelen en meer.

Kortom er is veel te beleven. Kom ook – laten we er met elkaar alles aan doen om Leusden aantrekkelijk te maken voor vlinders en bijen. Het is hard nodig!

Voor nieuws en openingstijden kijk op www.vlindertuinleusden.blogspot.nl en www.cmlleusden.nl

Datum

mei 11 2024
Verlopen!

Tijd

13:00 - 16:00

Meer Info

Meer info

Locatie

Vlinder- en Bijentuin
Vlinderpad, Leusden (hoek Groene Zoom en Heiligenbergerweg)
Website
https://vlindertuinleusden.blogspot.com/

Organisator

Vlinder- en Bijentuin
Website
https://vlindertuinleusden.blogspot.com/
QR code

Reactie verzenden