Mini-cursus Tuinvogeltelling 17 & 20 januari

Bij de Tuinvogeltelling 2023 hebben bijna 140.000 mensen meer dan 2 miljoen vogels geteld. Deze mensen kijken regelmatig door hun raam naar buiten om te zien welke soorten vogels er in hun tuin of op hun balkon scharrelen.
Misschien voer jij de vogels omdat je daar lol in hebt. Het wordt nog leuker als je een naam kunt koppelen aan de vogels die bij jou op de voedertafel of in de struiken scharrelen. Dan is de mini-cursus Tuinvogels iets voor jou. Je leert o.a. bijzonderheden van de vogels. De namen kun  je op een lijst noteren. Deze lijst kun je downloaden op de site van de Vogelbescherming. Er is informatie omtrent verrekijkers. Ook wordt er aandacht geschonken aan allerhande zakgidsen.

Ben je geïnteresseerd? Wil je goed voorbereid zijn voor de tuinvogeltelling van de Vogelbescherming en SOVON eind januari?
Geef je dan op voor deze gratis mini-cursus Tuinvogels, onder leiding van cursusleider Gert de Wit van KNNV Amersfoort.

 

Programma

De mini-cursus is gratis en bestaat uit een avondles op woensdag 17 januari en een praktijk-excursie op zaterdag 20 januari.

  • * Woensdag 17 januari: Les/lezing
    19.30-21.30 uur bij de Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107, Leusden
    Tijdens de lezing geeft cursusleider Gert de Wit uitleg over het herkennen van vogels, het voeren van vogels en hoe je je tuin vogelvriendelijker kunt maken.
  • * Zaterdag 20 januari: Excursie ‘Tuinvogels kijken’
    09.30-11.30 uur bij de Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107, Leusden
    Tijdens de excursie oefenen we in de praktijk met het herkennen van tuinvogels in de struintuin van De Groene Belevenis en bij de Schoolsteeg.

 

Aanmelden

Opgeven voor de cursus: mail naar fransbokdam@gmail.com. Het maximum aantal deelnemers is 30.

Het evenement is nu bezig.

QR code

Reactie verzenden