Lezing ‘Meer vlinders en bijen in de tuin met (pluk)bloemen’

Wil je genieten van bloemen in je tuin waarbij de gonzende bijen en vrolijke vlinders je tuin komen bezoeken. Een levende tuin begint bij jezelf.

Tijdens deze lezing vertelt Marjolein Lanfermeijer hoe jij je tuin tot leven kunt brengen met de juiste bloeiende planten op de juiste plek. Deze planten geven kleur aan je tuin en daarnaast ook voeding aan allerlei insecten.

Zij vertelt je welke bloemen en planten je het beste kunt kiezen en termen zoals inheems, biodiversiteit, duurzaamheid, bloeiboog en het belang hiervan in onze tuinen komen aan bod. Maar wat belangrijker is hoe jij dit zelf kunt toepassen in je eigen leefomgeving. Je kunt een (pluk)tuin starten op een moestuincomplex, een braak stuk liggend grond, of gewoon in je eigen tuin.

Als pluktuinierster probeert zij iedereen te enthousiasmeren en uit te leggen met welke kleine aanpassingen in een tuin je een groot verschil kan maken.
Welke bloemen kun je goed plukken en zijn klimaatbestendig in onze tuin. Kies de juiste plant op de juiste plaats. Marjolein heeft 100 pluktuin kaartjes met vaste planten en eenjarigen. Deze zijn voorzien van een bijen- en/of vlinderlogo waardoor je eenvoudig een keuze kunt maken voor jouw bloemen.

Na de lezing is er tijd om vragen te beantwoorden over hoe jij je tuin zou kunnen aanpassen.
Meer vlinders en bijen in de tuin met (pluk)bloemen!

Praktisch

Kosten: Let op: Voor leden van Groei & Bloei gratis. Niet-leden betalen € 5,-
Info: www. plukjebloemen.nl
Aanmelden is niet nodig

Datum

mei 14 2024
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

Kosten

€5.00

Meer Info

Meer info

Locatie

De Groene Belevenis
Hamersveldseweg 107, 3833 GM Leusden
Website
https://www.degroenebelevenis.nl

Organisator

Groei & Bloei
Website
https://amersfoort.groei.nl
QR code

Reactie verzenden