Compostdag gemeente Leusden

Op zaterdag 23 maart 2024 is de Landelijke Compostdag. Op de milieustraat is dan tussen 8.00 uur en 15.00 uur gratis compost te krijgen. Inwoners kunnen op vertoon van de milieupas maximaal 3 zakken van 40 liter compost meenemen. Hiervoor geldt op = op.

De Compostdag is een dag die wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Een groot deel van het compost hebben we namelijk te danken aan het ingezamelde GFT en etensresten van onze inwoners. Als GFT en etensresten goed gescheiden wordt ingeleverd, kan daarvan compost en biogas gemaakt worden. Daarom bedankt de gemeente Leusden haar inwoners  op zaterdag 23 maart met gratis compost!

Voor iedereen met een milieupas liggen er 3 zakken compost klaar. Dit zijn zakken van 40 liter. 1 persoon = 1 pas = 3 zakken.

Compost is goed voor de tuin
Compost is goed voor de tuin als bodemverbeteraar. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Vocht wordt beter vastgehouden, zodat u in droge periodes minder vaak hoeft te sproeien. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat voedingsstoffen voor planten op. Het composteren van gft-afval is goed voor het milieu. In plaats van het te verbranden wordt het opnieuw gebruikt. En waar compost gebruikt wordt, is geen kunstmest nodig.

Datum

mrt 23 2024
Verlopen!

Tijd

08:00 - 15:00

Meer Info

Meer info

Locatie

Milieustraat Leusden
Spieghelweg 2, 3833 AH, Leusden
Website
https://www.leusden.nl/afval/afval-wegbrengen

Organisator

Gemeente Leusden
Website
https://www.leusden.nl/
QR code

Reactie verzenden